افسردگی و درمان با فیزیوتراپی و کاردرمانی
افسردگی از جمله بیماری هایی است که تمامی جسم، خلق، روان و افکار انسان را درگیر خود می کند. در چنین شرایطی انجام دادن ورزش و تمرین های مناسب به صورت منظم در کنار مشاوره های روانی می تواند در بهبود این بیماری کمک بسیار زیادی کند.
افسردگی با مصرف دارو، گفتاردرمانی و استفاده از روش هایی مانند معالجه با الکتروشوک قابل مداوا است اما امروزه روش های کار آمد تری برای از بین بردن عوامل این بیماری وجود دارد، یعنی استفاده از فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل و یا در مجموعه های درمانی پزشکی که در بهبود روند بیماری نقش بسیار مهمی دارند.
کاردرمانی و فیزیوتراپی چگونه افسردگی را درمان می کند
کاردرمانی و فیزیوتراپی نقش بسیار مهمی را در درمان افسردگی ایفا می کند. اگر این بیماری مورد مداوا قرار نگیرد ممکن است ماه ها و حتی سال ها به طول بینجامد.
فیزیوتراپیست باید تمرین ها و حرکات مناسبی را برای مداوای افراد افسرده در نظر بگیرد. طبق مطالعاتی که بر روی افراد مختلف صورت گرفته است، برنامه های تمرینی که 3 جلسه در هفته و به مدت زمان یک ماه و نیم انجام شود، می تواند استرس و افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهد و سلامت را به شخص باز گرداند.
فیزیوتراپی و کاردرمانی در این برهه از زندگی افراد سبب افزایش استقامت، کم شدن استرس، تنظیم شدن وضعیت خواب، افزایش انرژی و کم شدن خستگی های مکرر، بهبود روند عملکرد قلبی-عروقی، تنظیم میزان وزن، کاهش کلسترول و بهبود وضعیت خلق و خوی بیمار می شود و جلوی پیشرفت افسردگی را می گیرد.
این روش درمانی چه کاردرمانی در منزل و فیزیوتراپی در منزل باشد چه در مرکز های پزشکی انجام شود، بسیار به نفع بیمار می باشد زیرا که به او بسیار کمک می کند که در جامعه قرار بگیرد و از شر عوارض دارو ها در امان بماند. اما فیزیوتراپیست باید کاملا آگاهانه اقدام به انجام این کار کند و سعی در ایجاد محیطی کاملا پر نشاط و دوستانه باید داشته باشد زیرا در غیر این صورت نتیجه عکس خواهد داد و باعث سر خوردگی و حتی یاس بیمار افسرده می شود.
در فیزیوتراپی و کاردرمانی چه تمریناتی با بیمار افسرده انجام می شود
انجام تمرین های مناسب برای بیمار افسرده سبب ترشح هورمون هایی به نام سروتونین و نوراپی نفرین می شود و آن ها را تحریک می کند، احساس خوشحالی و سر مستی را در فرد ایجاد کرده و او را هر چه سریع تر به سمت سلامت روان سوق می دهد. در هنگام انجام روند مداوا با فیزیوتراپی و کاردرمانی توصیه اولی که به اشخاص می شود این است که در ابتدای روز و بعد از بیدار شدن حتما دوش بگیرند و مسیری را به مدت 30 الی 45 دقیقه پیاده روی کنند.
تمرین هایی که یک فیزیوتراپیست به یک فرد افسرده می دهد، شامل موارد زیر است که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.
درمانگر از شخص می خواهد که نفس های آرام و کاملا عمیقی را توسط عضله های دیافراگم و شکم خود انجام دهد و برای انجام این کار نباید از قفسه سینه استفاده شود، زیرا در این صورت تاثیر مثبتی بر روند مداوا نخواهد داشت.
شخص باید به ورزش کردن عادت کند و حرکات کششی را جزیی از کار های روزانه خود قرار دهد و حرکات انعطاف پذیری مناسبی را برای عضلات بدن خود انجام دهد. برای تقویت عضلات باید از دمبل و باند های کششی استفاده کند تا توانایی های جسمانی خود را افزایش دهد.
معالجه گر روش های مناسب و موثری را برای افزایش تمرکز و آرامش به بیماران می دهد که در کاهش علائم استرس و افسردگی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
به منظور افزایش اعتماد به نفس، کار های گروهی به افراد داده می شود که باید در آن ها مشارکت کنند. همچنین تمرین های استقامتی مانند دوچرخه سواری، شنا و دویدن بسیار مفید می باشد. آب درمانی از جمله روش های موثری می باشد که در بهبود روند معالجه نقش مهمی خواهد داشت.
در این دوره از بیماری انجام حرکات تعادلی سبب ایجاد هماهنگی بین عضلات و فکر انسان می شود و مهارت های فرد را بهبود می بخشد.
تمامی این تمرین ها باید زیر نظر فیزیوتراپیست و درمانگر انجام شود زیرا که یک درمانگر است که می تواند تمرین های مناسبی بر طبق میزان افسردگی فرد در نظر بگیرد و از مشاوره روانی نیز باید کمک گرفته شود تا از شر این بیماری خلاص شوند. به دلیل شرایط خاصی که این بیماران دارند می توانید از فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل برای این اشخاص استفاده کنید تا به روند عادی زندگیشان باز گردند.