درمان های خار پاشنه
خارپاشنه و التهاب فاشیای کف پا، اغلب با درد خیلی شدیدی همراه نیست هرچند زمانی که التهاب فاشیای پلنتار ایجاد شود درد بسیار تیز و شدیدی ایجاد می کند. با این حال اکثر دردهای ناشی از خار پاشنه با چند جلسه درمان فیزیوتراپی بهبود می یابد که انجام این کار و رفع التهاب فاشیای پلنتار، آموزش تمرینات ورزشی مناسب توسط فیزیوتراپیست و تجویز کفش مناسب اصلی ترین درمان است در کنار فیزیوتراپی، بیمار می تواند یک سری داروهای ضدالتهابی استفاده کند. در مواردی ممکن است نیاز باشد بیمار به تجویز پزشک، تزریق کورتیزون در محل انجام دهد و در موارد شدیدتر جراحی کمک کننده است.
ممکن است درد ناشی از خارپاشنه با استراحت و کاهش التهاب محل آسیب کاهش یابد. پیاده روی را کمتر کنید و سعی کنید بعد خواب شبانه بلافاصله پیاده روی طولانی نداشته باشید که فشار زیادی روی فاشیای پلنتار وارد نشود. اگر بعد از انجام توصیه های اولیه همچنان بعد از مدتی درد داشتید می توانید برای درمان اقدام کنید.
درمان های غیرتهاجمی خارپاشنه
-تمرینات کششی
-کفش مناسب طبق توصیه متخصصین ارتوپد و فیزیوتراپیست
-ضربه زدن و ماساژ روی عضلات و تاندون های محل درگیر
-فیزیوتراپی
-اسپیلنت شبانه
-از یک سری داروهای خاص مثل استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن می توان استفاده کرد.
-و تزریق کورتیکواسترویید ها می تواند کمک کننده باشد.
درمان فیزیوتراپی خار پاشنه
فیزیوتراپیست با توجه به شدت و محل آسیب درمان را شروع می کند. درمانگر از دستگاه هایی مثل تنس، اولتراسوند، لیزر و شاک ویو ممکن است برای درمان استفاده کند. اولتراسوند با کاهش التهاب محل اتصال فاشیای پلنتاربه استخوان پاشنه به کاهش درد بیمار کمک می کند. بر اساس نیاز بیمار ممکن است معالجه گر از یک سری روش های آزادسازی بافت های اطراف پاشنه و فاشیای کف پا و انجام سوزن خشک استفاده کند. برای راحتی شما طب نو به انجام فیزیوتراپی در منزل می پردازد.
درمان جراحی خارپاشنه
حدود 90 درصد بیماران خار پاشنه با روش های غیر جراحی بهبود می یابند. اما در مواردی که شدت آسیب خیلی زیاد است جراحی مفید می باشد. انواع روش های جراحی شامل برداشتن ضایعه خار مانند زیر پاشنه و آزاد سازی فاشیای پلنتار می باشد. بعد از جراحی ممکن است نیاز باشد از بانداژ مخصوص، یخ یا اسپیلنت استفاده شود.