فیزیوتراپی برای درمان دکورون
دکورون یک بیماری التهابی است که تاندون های صاف کننده انگشت شست را درگیر می کند. در افرادی که استفاده های مکرر از این انگشت دارند، همانند قالی بافان، بسیار شایع است. در این بیماری غلاف پوشاننده تاندون ها دچار التهاب شده و باعث درد و تورم و گاها قرمزی در ناحیه قاعده انگشت شست در قسمت پشت مچ دست ( محل اتصال انگشت به مچ ) می شود. درمان های دارویی و فیزیوتراپی برای این بیماری پیشنهاد می شود. جهت معاینه دقیق و شروع فیزیوتراپی در منزل و محل کارمی توانید با یک تماس با مرکز خدمات در منزل طب نو روند درمانی خود را شروع کنید.
روش های درمان دکورون با فیزیوتراپی
• استراحت
به دست و انشگت خود استراحت دهید. این کار را با کاهش استفاده از انگشت یا استفاده از وسایل ثابت کننده انگشت می توان انجام داد. در زیر وسیله ای برای ثابت نگه داشتن و کاهش حرکات انگشت شست نشان داده شده است. این وسیله را می توانید پس از ویزیت توسط یک معالجه گر مجرب و تجویز نوع مناسب برای شما تهیه کنید.
• ترموتراپی
گرما باعث افزایش خون رسانی، تغذیه مناسب، افزایش ترشحات غلاف تاندون، جذب سریع مواد التهابی، کاهش درد، تسریع روند بهبودی و آرامش شما خواهد شد. برای این کار می توان از کیسه های آب گرم در منزل یا محل کار استفاده کرد.
• تمرینات
تمرینات تقویتی باعث کاهش التهاب و درد شما خواهد شد. این تمرینات ویژه اثرات زیر را دارد :
1. کاهش التهاب
2. بهبود عملکرد
3. جلوگیری از بازگشت مشکل
همچنین فیزیوتراپیست شما با توجه به فعالیت های شغلی شما، روش کاهش اثرات فشاری بر این تاندون ها را به شما آموزش خواهد داد. تمرینات زیر را با تهیه توپ پاتی و باند کشی و وزنه سبک می توانید شروع کنید. اگر وزنه ندارید می توانید به جای آن از یک بطری آب پر استفاده کنید. این تمرینات را می توانید چند بار در منزل یا محل کار انجام دهید. پس از اطمینان از نحوه صحیح انجام آن ها تمرینات را شروع کنید:
تمرین اول
دست خود را روی یک میز قرار دهید طوری که کف دست شما رو به بالا باشد. انگشت شست خود را به قاعده چهار انگشت دیگر رسانده و برگردانید. این تمرینات را ۸ الی ۱۲ بار در هر وعده و ۵ وعده در طول روز انجام دهید.
تمرین دوم
در همان وضعیت قبلی انگشت شست و کوچک خود را به هم رسانده و به حالت اولیه بازگردانید.
تمرین سوم
مطابق شکل زیر دست خود را طوری روی میز قرار دهید که انگشت شست رو به بالا باشد . سپس با دست دیگر انشگت درگیر را از قاعده خود به سمت کف دست خم کرده و صاف کنید.
تمرین چهارم
دست خود را در وضعیت تمرین قبلی قرار داده و انگشت شست را خم نگه دارید. با دست دیگر چهار انگشت خود را به سمت پایین فشار دهید تا مچ شما به سمت پایین خم شود.
تمرین پنجم
مطابق شکل زیر به آرامی وزنه را به سمت بالا حرکت داده و پس از ۵ ثانیه نگه داشتن آن را به آرامی پایین بیاوید
تمرین ششم
دست خود را طوری روی میز قرار دهید که مچ شما از لبه میز بیرون بوده و کف دستتان به پایین باشد. با گرفتن وزنه مو خود را به بالا حرکت داده و پس از ۵ ثانیه نگه داری وضعیت آن را به آرامی پایین بیاورید.
تمرین هفتم
وزنه را طوری در دست بگیرید که انگشت شست شما رو وزنه صاف بوده و به سمت بالا باشد. وزنه را به آرامی بالا آورده و به آرامی پایین بیاورید.
تمرین هشتم
بر روی صندلی نشسته و باند کشی را زیر پا ثابت کرده و با دست خود مطابق شکل به آرامی بالا آورده و پس از مکث 5 ثانیه ای به حالت اول برگردانید. شدت سفتی باند کشی را در حد متوسط تنظیم کنید.
تمرین نهم
توپ پاای را در دست گرفته و به آرامی آن را فشار داده و به آرامی شل کنید. دقت داشته باشید که سفتی توپ نباید زیاد باشد. هرگونه درد نشان دهنده آسیب مجدد به تاندون است. بهتر از در این زمینه نظر فیزیوتراپیست خود را بپرسید.
تمرین دهم
حلقه کشی را مطابق شکل دور انگشتان خود انداخته و انگشتان را از هم دور کرده و سپس شل کنید. این کار را ۵ وعده و در هر وعده ۱۵ بار انجام دهید.
• اولتراسوند
اواج اولتراسوند به صورت عنقی و سطحی می تواند وارد بافت شده و اثرات خود را اعمال کند. این امواج اثرات گرمایی و غیر گرمایی دارد. اثرات گرمایی باعث گرم شدن ناحیه به صورت عمقی، افزایش جریان خون، افزایش انعطاف پذیری بافت ها شده و اثرات غیر گرمایی آن باعث کاهش التهاب، تسریع روند بهبودی، ترمیم صحیح بافت، تقویت بافت می شود. بنابراین جهت طی پروسه درمانی به صورت کامل باید فیزیوتراپی شد.
• لیزر درمانی
لیزر به دو صورت پرتوان و کم توان در مشکلات فیزیوتراپی قابل استفاده است. پرتو لیزر شامل تعداد زیادی اشعه موازی و هم فاز باهم است که قدرت اثر گذاری بالایی دارد و می تواند با نفوذ به بافت ها به صورت سطحی یا عمقی اثر گذار خواهد بود. لیزر نیز همانند امواج اولتراسوند اثرات گرمایی و غیرگرمایی است که بسته به نوع و محل ضایعه نوع و شدت و پارامترهای آن توسط درمانگر تنظیم خواهد شد.
• ماساژ فریکشن
تاندون ها از رشته های پروتئینی ریزی به اسم کلازن ساخته شده اند. در التهاب ناشی از آسیب تاندون ها، رشته های کلاژنی راستای موازی خود را از دست داده و تورم را به وجود می آورند . برای قرارگیری صحیح رشته های کلاژن تکنیک ماساژ فریکشن بسیار مفید خواهد بود. از فیزیوتراپیست خود بخواهید تا این نوع ماساژ را به شما آموزش دهد.
• طب سوزنی
این ابزار نیز در کنار سایر ابزارها و تکنیک های فیزیوتراپی، جهت کاهش درد و التهاب می تواند بسیار مفید باشد. در این روش سوزن هایی با سایز بسیار کوچک به محل های خاصی از عضلات یا تاندون ها تزریق می شود.
• پارافین
یک روش غیر مرسوم اما بسیار مفید و کار ساز استفاده از گرمای پارافین است. در این روش دست یا پا را داخل مخزن پارافین مذاب با دمای حدود ۶۰ الی ۷۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند تا گرما به صورت سطحی و نیمه عمقی به بافت نفوذ کرده و اثر کند.