علل درد ساق پا و درمان آن
درد ساق پا علل متفاوتی می تواند داشته باشد و یکی از بهترین روش های درمان آن فیزیوتراپی است. ممکن است به قسمت های تحتانی پای شما در طول روز ضرباتی وارد شود با این حال اگر ضربات جدی نباشند دردی نخواهید داشت.
پزشک شما متناسب با تشخیص نوع درگیری شما درمان های متفاوتی پیشنهاد می دهد. ممکن است تشخیص پزشکی گرفتگی عضلانی، وجود لخته خونی یا درگیری ریشه های عصبی باشد که در این صورت شما می توانید به راحتی با شرکت خدمات پزشکی طب نو تماس گرفته تا در کمترین زمان ممکن فیزیوتراپی در منزل را برای بیمارتان آغاز کنید.
استخوان ها، مفاصل و عضلات
آسیب ها بر اساس این اینکه کدام یک از بافت های بدن را درگیر کنند متفاوت هستند. فیزیوتراپیست شما با معاینه و ارزیابی ساق پا و تشخیص منشا آسیب مداوا را آغاز می کند. مکن است لازم باشد شما چندین جلسه فیزیوتراپی در منزل دریافت کنید.
• گرفتگی عضلانی می تواند در خواب، یا در طول روز در وضعیت استراحت یا کار یا هرحالت دیگری به صورت ناگهانی اتفاق بیفتد. این حالت بیشتر زمانی اتفاق می افتد که عضلات خود را بیش از حد خسته کرده اید یا عضلات دچار بی آبی شده اند و توصیه می شود در طول روز آب بیشتری مصرف کنید و از معالجه گر خود بخواهید تمرینات تقویتی عضلات ساق پا را به شما آموزش دهد. ماساژ و یک سری تمرینات کششی کلی می تواند به آمادگی بیشتر عضلاتتان کمک کند.
• شین اسپیلنت یا درد در جلوی عضلات ساق پا احساس می شود و درست در امتداد استخوان ساق پا می باشد. در حرکات پرشی و راه رفتن سریع این درد حس می شود و در این حالت فرد نمی تواند به راحتی راه برود، بدود یا بپرد. راه رفتن روی سطوح نا هموار به مراتب سخت تر می شود. البته صافی کف پا علایم شین اسپیلنت ایجاد می کند. در این وضعیت به توصیه های درمانگر خود به دقت عمل کنید. استراحت کنید که علایم کاهش یابد. استفاده از پک سرما نیز مفید است. در صورت دستور پزشک می توانید از داروهای ضد التهابی مثل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن هم استفاده کنید.
• تاندونیت یا التهاب تاندون، یکی از علل آسیب و درد های ساق پا که می تواند با منشا تاندونیت باشد مثل تاندونیت آشیل (تاندون عضله ای در پشت ساق پا) که می تواند در اثر ضربه یا پارگی های جزیی در این محل ایجاد شده باشد. فیزیوتراپیست شما با کاهش التهاب محل آسیب و کاهش درد و استفاده از پک سرما و دستگاه های اولتراسوند و تنس و تجویز تمرینات کششی و مقاومتی مناسب به شما کمک خواهد کرد. اگر پارگی تاندون شما کامل باشد باید جراحی پیوند تاندون انجام دهید و بعد از جراحی فیزیوتراپی خود را شروع کنید.
ممکن است آسیب شما مجموعه ای از آسیب های ذکر شده در بالا باشد که در این صورت باید علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده و درمان فیزیوتراپی در منزل، روی کاهش وزن خود تمرکز کنید.
چرا باید با در مراحل ابتدایی تشخیص لخته خونی، درمان آغاز شود
ممکن است لخته خونی در عروق ساق پا ران شما تشخیص داده شود که در این صورت کار هایی مثل وزن اندازی روی پاها، سیگار کشیدن خطرناک است. ممکن است این لخته خونی با جریان خون به سمت شریان و در نهایت به ریه راه پیدا کند که در این صورت منجر به انسداد جریان خون می شود که ادامه این وضعیت آمبولی ریه ایجاد خواهد کرد. پس باید در مراحل ابتدایی تشخیص لخته خونی تحت درمان دارویی باشید و به توصیه های معالجه گر عمل کنید تا زمان مناسب با انجام سونوگرافی داپلر مجدد از رفع لخته اطمینان حاصل کنید.
درمان های دارویی، استفاده از جوراب واریس و کاهش وزن برای افراد مستعد برای جلوگیری از ایجاد لخته خونی توصیه می شود.
گاهی ممکن است اختلال در جریان خون رسانی ساق پا به دلایل مختلف از جمله آسیب های حین تصادفات یا ساختار اناتومیکی مادر زادی وجود داشته باشد که برای فرد خستگی عضلات پا و ضعف در انجام حرکات را به همراه دارد، ممکن است حین پیاده روی و یا بالارفتن از پله، درد ایجاد کند چون خون رسانی به عضلات به درستی انجام نمی شودو می تواند زمینه گرفتگی عضلانی را ایجاد کند. که در این صورت هم حتما باید تحت درمان فیزیوتراپی در منزل قرار بگیرید و تمریناتی به صورت منظم انجام دهید.