بیرون زدگی دیسک کمر و مداوا با کاردرمانی و فیزیوتراپی
بالشتک هایی که در بین مهره ها قرار گرفته اند به دیسک بین مهره ای معروف هستند که دارای قابلیت ارتجاعی می باشند و به همین دلیل می توانند هنگام وارد شدن ضربه ها و شوک ها به ستون فقرات کنترل های لازم را انجام دهند و از آسیب دیدن مهره ها جلوگیری به عمل آورند. بنابراین دیسک کمر به صورت طبیعی برای تمامی افراد وجود دارد و موردی که به عنوان بیماری از آن یاد می شود به بیرون زدگی دیسک کمر معروف است.
در صورت بروز مشکل برای دیسک کمر در ابتدا روش غیر جراحی یعنی فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل باید انجام شود و در صورت کافی نبودن باید جراحی انجام شده و سپس کاردرمانی و فیزیوتراپی انجام شود.
وظیفه دیسک کمر چیست و در شرایطی آسیب می بیند
وظیفه اصلی که دیسک کمر به عهده دارد شامل کمک کردن به حرکت مهره ها روی همدیگر و همچنین کمک به خم و راست شدن می باشد. به طور کلی وظیفه محافظت از مهره ها را بر عهده دارد.
اگر به هنگام بلند کردن جسم های سنگین دقت کافی را نداشته باشید یا دچار تصادف های بسیار شدید شوید، سبب صدمه رساندن به دیسک می شود. جالب است بدانید که به مرور زمان و با افزایش سن نیز دیسک بین مهره ای آسیب خواهد دید.
فیزیوتراپی و کاردرمانی افراد مبتلا به درد دیسک کمر
قبل از انجام فیزیوتراپی و کاردرمانی باید در ابتدا برای تشخیص بیماری و بررسی عوامل آن رادیوگرافی، ام آرآی، سی تی اسکن و نوار از عصب و عضله ها گرفته شود. برای بیمارانی که در شرایط حادی از بیماری نیستند از روش غیر جراحی یعنی فیزیوتراپی و کاردرمانی استفاده می کنند که برای بیمار حرکت های اصلاحی در نظر گرفته می شود.
استفاده از خدمات در خانه و انجام کاردرمانی در منزل و فیزیوتراپی در منزل برای افرادی که درد های شدیدی دارند بسیار مناسب می باشد زیرا که یک متخصص با دستگاه های پیشرفته در خانه شما حضور پیدا می کند و شما دیگر نگران جا به جایی خود نیستید.
انجام کاردرمانی و فیزیوتراپی قدرت عضله های کمر را افزایش می دهد و سبب کم شدن التهاب ها و درد ها شده که در این صورت عوارض ها کاهش می یابند و دامنه حرکتی بیمار به روال طبیعی خود باز می گردد.
با مراجعه به فیزیوتراپیست از روش هایی مانند الکتروتراپی، لیزر تراپی و منوال تراپی برای مداوا شما استفاده می شود. همچنین او که دانش کافی را در این زمینه دارد با توجه به نوع بیماری و شرایطی که دارد، حرکت های ورزشی را به بیمار آموزش می دهد و برای انجام آن ها به وی کمک می کند. در چنین شرایطی می باشد که به بیماران توصیه می شود از روش آب درمانی نیز استفاده نمایند زیرا که حس درد را کاهش می دهد.
فرد مبتلا به درد دیسک کمر باید چه اقداماتی را موازی با فیزیوتراپی و کاردرمانی انجام دهد
فردی که از درد دیسک کمر رنج می برد و طول درمان خود را در مرکز های پزشکی سپری می کند و یا انجام فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل را انتخاب کرده است، باید سطح فعالیت روزانه خود را کاهش دهد و برای آرام شدن درد خود از کمپرس آب گرم استفاده نماید. کمربند های طبی مخصوصی وجود دارد که شما به راحتی می توانید طبق نظر دکتر و فیزیوتراپیست خود از آن ها استفاده نمایید.
افرادی که دارای درد های زیادی هستند می توانند از دارو های ضد التهاب ناپروکسن و ایبوپروفن استفاده کنند و یا دارو های کورتونی را برای کاهش درد خود تزریق کنند.