آشنایی بیشتر با صافی کف پا
کف پای صاف همراه با کاهش قوس کف پا ایجاد می شود. حدود 30 درصد از مردم مبتلا هستند. معمولا افراد مبتلا، در هر دو پایشان قوس کف پا کاهش یافته اما در بعضی افراد هم فقط در یک پا صافی کف پا دیده می شود.
دلایل مختلف ایجاد صافی کف پا
این عارضه ممکن است به دلایل مختلفی از جمله دیابت، چاقی، آسیب ها و التهاب مفصلی و ایستادن های طولانی مدت با کفش نا مناسب ایجاد شود. همچنین ممکن است با افزایش سن و بارداری احتمال ایجاد آن افزایش یابد. صافی کف پا ممکن است در بعضی اشخاص مبتلا به بیماری های سیستم عصبی و عضلانی مثل فلج مغزی، دیستروفی و اسپینا بایفیدا هم بروز پیدا کند. فیزیوتراپی در منزل به دست بهترین متخصصان طب نو در این شرایط موثرترین درمان خواهد بود.
مداوا کردن صافی کف پا با روش موثری به نام فیزیوتراپی
تشخیص و درمان کف پای صاف از این جهت بسیار حایز اهمیت است که می تواند منجر به درد، فشار و استرس روی مچ پا و زانو و سایر قسمت های بدن شده و همچنین منجر به اختلال تعادل شود. بهتر است فرد مبتلا هر چه سریع تر برای درمان اقدام کند چون با مرور زمان صافی کف پا، رباط های مچ پا تحت فشار قرار می گیرند و ممکن است مفاصل بالا تر را هم تحت فشار قرار دهد و متعاقب آن مشکلاتی بروز کند.
یک سری تمرینات مناسب صافی کف پا وجود دارند که می تواند به افزایش قوس کف پا و کاهش درد کمک کند. این تمرینات می تواند به صورت هدفمند حداقل سه بار در هفته انجام شود. در تمام دفعات انجام تمرینات در طول هفته روی افزایش و کشش قوس کف پا تمرکز کنید.
معاینات صافی کف پا توسط متخصصین ارتوپد و فیزیوتراپیست در حالت ایستاه انجام می شود. هرچند که ممکن است صافی کف پا در مواردی مادرزادی باشد اما در اکثر مواقع ثانویه به وضعیت های نادرست ایستادن، بی تحرکی و چاقی بیش از اندازه است.