مرکز خدمات پزشکی طب نو

فیزیوتراپی در منزل 

فیزیوتراپی و کاردرمانی و درمان انواع سوختگی ها

فیزیوتراپی و کاردرمانی و درمان سوختگی ها


سوختگی به دلایل مختلفی در افراد ایجاد می شود که به درمان های جزیی یا درمان های کاملا اورژانسی که جان انسان در شرایط خطرناک و تهدید کننده ای قرار دارد، تقسیم می شود. برخی سوختگی ها به راحتی در خانه مداوا می شوند اما اگر وسیع باشد باید حتما به متخصص سوختگی مراجعه شود.

نگران جا به جایی افرادی نباشید که دچار سوختگی های شدید هستند زیرا شما به راحتی می توانید از خدمات در منزل استفاده کنید و کار معالجه بیمار و در طی آن فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل را برای وی در نظر بگیرید.

دلایل ایجاد سوختگی و راه ابتدایی برای درمان


دلایلی که در ایجاد سوختگی نقش دارند در ابتدا به خاطر سهل انگاری خود افراد می باشد. شدید ترین نوع سوختگی مربوط به تماس با مواد شیمیایی خطرناک و برق گرفتگی گزارش شده است. رایج ترین سوختگی به ویژه در کودکان، تماس با آب جوش می باشد.

سوختگی هایی هستند که در منزل قابل معالجه هستند مانند ایجاد جراحت به دلیل نور خورشید و آب گرم. اما اگر از نوع شدید آن باشد باید حتما توسط دکتر مداوا شود و در مواردی دیده شده است که برای از بین بردن مشکلاتی که برای پوست ایجاد کرده است به پیوند پوست نیاز می باشد.

سوختگی ها باید به سرعت مداوا شوند و اگر به موقع این کار انجام نشود سبب تورم زیاد مفاصل و بافت هایی می شود که در اطراف آن وجود دارد و به مرور مفصل ها تغییر شکل خواهند داد. راه ابتدایی که برای درمان در خانه باید انجام گیرد تا به یک مرکز پزشکی برای مداوا برسید و یا با برقرای تماس افراد متخصص در این زمینه برای معالجه و در طی آن انجام فیزیوتراپی در منزل و کاردرمانی در منزل در محل حاضر شوند، استفاده از آب سرد می باشد، توجه داشته باشید که هرگز از یخ استفاده نکنید زیرا که این کار آسیب وارد شده را تشدید می کند.

سوختگی ها دارای چه انواعی هستند


اگر بعد از سوختگی، عضو بدن شما فقط دچار درد شد و محل آن به رنگ قرمز در آمد، شما به سوختگی درجه یک دچار شده اید. در چنین شرایطی فقط قسمت لایه خارجی پوست شما صدمه دیده است که با درمان هایی در طی چند روز ترمیم خواهد شد.

در سوختگی نوع دوم که در بیشتر مواقع به صورت مرطوب می باشد، قرمزگی، درد و التهاب وجود دارد. در این نوع در محل صدمه دیده تاول زده می شود که بیمار نیز درد زیادی دارد زیرا که لایه اول پوست و لایه دوم پوست دچار آسیب شده است. بعد از بهبود قسمت سوخته شده علامت هایی از آن روی پوست باقی می ماند.

اگر میزان سوختگی به لایه های چربی زیری غشای پوست نفوذ پیدا کند. پوست سفت به نظر می رسد که به سوختگی درجه سه معروف است که در چنین شرایطی اعصاب از بین می رود و فرد دچار بی حسی می شود.

سوختگی درجه چهار شدید ترین نوع می باشد زیرا که به عضلات و استخوان ها نفوذ می کند و پوست را به رنگ سیاه زغالی تبدیل می کند و باید راه های درمانی سریعا بر روی شخص اجرا شوند.

انجام کاردرمانی در منزل و فیزیوتراپی درمنزل یا در مجموعه های پزشکی می تواند در بهبود انواع سوختگی ها موثر باشد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

تاثیر کاردرمانی و فیزیوتراپی در بیماری های سوختگی


تاثیری که کاردرمانی و فیزیوتراپی در مداوای بیماری های سوختگی دارد، بسیار زیاد می باشد. فیزیوتراپیست با توجه به میزان و وسعتی که سوختگی دارد از راه های درمانی مناسب استفاده می کند.

شخص معالجه گر برای تثبیت وضعیت بیمار از آتل استفاده می کند. به منظور بهبود و مداوای وضعیت پوست از درمان هایی مانند ماساژ ناحیه آسیب دیده و یا روش فشار درمانی یعنی ایجاد فشار بر روی ناحیه سوختگی با به کار گیری باند هایی که سفت و تنگ می باشند که به منظور جلوگیری از ایجاد اسکار های کلوئید و هایپر تروفیک می باشد، استفاده می کند. در مواردی دیده است که روش تحریک های الکتریکی و استفاده از اولتراسوند و الکتریک سیمولشن برای درمان به کار گرفته می شود. خود بیمار موظف به انجام مرتب حرکات مناسب ورزشی می باشد.

فیزیوتراپیست در طول معالجه سعی در حفظ دامنه حرکتی مفصل های بیمار دارد و از بروز تغییر شکل و دفرمه شدن آن ها جلوگیری می کند. او به پاکسازی راه های هوایی می پردازد که در چنین شرایطی طول طبیعی بافت ها به خوبی حفظ می شود و قدرت عضلانی به بیمار باز می گردد و بعد از طی مراحل معالجه، کاملا بهبود می یابد و حداکثر میزان در عملکرد را به دست می آورد.

برای ادامه روند درمانی بهترین کار استفاده از خدمات در خانه می باشد که متخصص کاردرمانی در منزل و فیزیوتراپی در منزل را برای بیمار انجام دهد و بیمار دوره مداوای خود را به راحتی در خانه سپری کند و مجبور به رفتن به بیرون از خانه نباشد.

 

خواندن 720 دفعه
طراحی سایت طراحی سایت طراحی سایت طراحی سایت